Dengan niat untuk membantu isteri di luar sana yang banyak tidak tahu. Wanita ini dedahkan bagaimana mahu menghidu suami main kayu tiga.

Siapa yang paling layak untuk menceritakan tentang tanda suami main kayu tiga melainkan si wanita ketiga atau perempuan simpanan itu sendiri. Betul tak?. Hanya dengan pembongkaran dari perempuan simpanan itu sendiri, kadang-kadang baru kita tahu/perasan yang pasangan kita itu mungkin tengah main kayu tiga dalam diam.

Di rumah perangai mereka seperti pijak semut pun tak pergi. Kali ini, kami membawakan kepada anda 10 tanda suami main kayu tiga dalam diam dengan bantuan seorang bekas perempuan simpanan. Maya* (bukan nama sebenar) 29 tahun, telah kecewa apabila beliau ditipu oleh seorang suami orang yang menggodanya.

Beliau tidak tahu yang lelaki itu adalah suami orang kerana lelaki itu mengatakan dia adalah lelaki bujang!  “Saya tak sangka saya sebenarnya seorang perempuan simpanan saja. Saya benci gelaran perampas suami orang. Sebab itu saya mahu membantu wanita lain di luar sana juga.”

Atas alasan itu, Maya ingin membantu wanita-wanita atau isteri di luar sana untuk bijak “mengesan” tanda suami main kayu tiga agar anda pula tidak tertipu. Maya juga berjanji tidak akan menjadi perempuan simpanan untuk mana-mana lelaki berkahwin lain kerana beliau tahu kesannya di kemudian hari.  Jadi, jom tengok apa 10 tanda suami main kayu tiga yang dibongkarkan oleh Maya ini.

Tanda tanda suami main kayu tiga dan ada perempuan simpanan

Pasangan asyik tidur lambat. Pernah tak anda mengalami situasi di mana anda akan tidur dulu sebelum pasangan? Suami seolah-olah terlalu sibuk hingga asyik tidur lambat setiap malam. Sebenarnya, itu mungkin tanda dia ada sesuatu yang “disorokkan” dari anda. Mungkin dia tengah bekerja, tapi lebih baik anda pastikan dia betul-betul bekerja. Bukannya sibuk chatting di Facebook!

Pasangan terlebih berbelanja. Suami yang main kayu tiga biasanya menunjukkan tabiat berbelanja yang aneh. Contohnya dia mungkin memohon kad kredit tanpa pengetahuan anda. Satu lagi, cuba check mana-mana perbelanjaan yang terlalu mahal dan sengaja disorok dari anda. Kita memang gemar berbelanja duit gaji yang kita dapat. Tapi dalam perkahwinan, kita sepatutnya tak merahsiakan sebarang perkara, lebih-lebih lagi tentang wang.

Tak mampu menjawab soalan. Menurut Maya lagi, suami yang main kayu tiga seringkali mereka cerita untuk menutup penipuannya. Namun, mereka juga mungkin akan gagap dan sukar menjawab soalan yang “datang tiba-tiba”.

Tiba-tiba berubah selera dalam muzik. Tanda suami main kayu tiga ini mungkin nampak seperti tidak masuk akal sangat, tapi menurut Maya, bekas kekasihnya dulu menunjukkan minat terhadap muzik yang digemari Maya. Sedangkan sebelum ini dia tak minat pun muzik seperti itu! Ini kerana biasanya kita akan cuba “menyukai sesuatu” untuk menarik perhatian individu yang kita suka.

Selalu sangat dengan kawan perempuan dari tempat kerja. Ini perkara yang paling Maya yakin. Sebelum ini, bekas kekasihnya memanggil Maya sebagai “kawan perempuan dari tempat kerja” untuk menipu si isteri. Jadi jika suami anda asyik sangat dengan kawan perempuan itu, walaupun jika dia mengatakan perempuan itu HANYA KAWAN, hati-hati! 

Pasangan berubah mementingkan penampilan diri. Anda perasan pasangan tiba-tiba berubah dan lebih mementingkan penampilan dirinya sekarang? Contoh mungkin seperti dia asyik membeli baju baru, perfume baru atau berusaha nak menguruskan badan?. Mungkin suami anda benar-benar mahu menjaga kesihatan. Tapi kadang-kadang, ia petanda yang mereka cuba untuk mengorat wanita lain. 

Terlalu berahsia dengan telefon/laptop/media sosial. Anda perasan ada pelbagai passwords berbeza dalam telefon, laptop atau akaun media sosial pasangan? Ini satu lagi tanda amaran yang perlu anda ambil serius! Memang kadang-kadang pasangan mungkin hanya mahu sedikit privasi. Tapi individu yang tiada apa nak dirahsiakan takkan menyimpan passwords berbeza tanpa sebab.

Perangai sedikit berubah. Jika pasangan anda tiba-tiba bersikap luar biasa dari yang sepatutnya, seperti bercakap dalam slang tertentu, hati-hati.  Itu mungkin dek pengaruh teman-teman yang dia lepak/berjumpa. Mungkinkah dia berjumpa dengan wanita lain?

Pasangan tak mahu berkongsi/meluahkan perasaan lagi. Tanda suami main kayu tiga pada isteri yang ke-10 adalah tabiat tidak mahu berkongsi atau meluahkan perasaannya lagi pada anda. Sudahlah dia tak mahu bersembang, apabila kalian bergaduh, dia tak berusaha untuk menyelesaikan masalah pun! Nampak sangat yang dia sudah malas nak melayan kita, kan?

Sumber :  theAsianparent Philippines 

Author: pyka