Malu nak mengorat depan2. Seorang gadis terima surat cinta dari jiran diikat pada leher kucing peliharaannya

Zaman semakin maju ke depan, nak kenal atau mengurat kini semuanya dihujung jari, cuma terima atau tidak sahaja. Namun, apa yang dikongsikan oleh seorang gadis bernama Cik Awie ini sungguh lucu, beliau telah menerima ‘surat cinta’ daripada jirannya yang menyatakan hasrat untuk berkenalan melalui ‘posto’ atau ‘posmen karat’.

Apa yang melucukan lagi, ‘posmen karat’ berkenaan adalah kucing peliharaanya yang mungkin ketika itu keluar memasuki rumah jiran lelakinya, ia peluang kepada jiran lelakinya itu mengikat sekeping surat yang ditulis salam perkenalan pada kucingnya itu. Apabila handak diberikan makanan, beliau tersedar akan surat itu dan membukanya.

Jom kita lihat.

Cik Awie : Aku taktau laa nak gelak kaa, nak ngamuk kaa apa bila nampak ada benda kat leher kucing aku nih.. Ingatkan dia kena ikat ka apa. Alih-alih, ehh. Ada surat sintee laa. Zaman dah moden. Orang tak guna merpati dah. Orang guna kucing nohhh… Kahkahkah..

La nih jiran kiri ka kanan yang hantaq surat layang nihh? Aku rasa student hat baru masuk sewa rumah sebelah ni.. Hmmm. Fishyyy. P/s : Hai mok. Srjak bila hang kerja part time jadi posmen nih? P/s : Risau pulak kalau aku tak reply, depa goreng kucing aku ni..

Isi kertas itu pengakuan dari jiran sebelah yang sangat simple tapi taktau lah nak cakap sweet ka apa kaa… Nak cakap face to face malu, last-last ini caranyakan, semoga berjaya bro. “Assalamualaikum, saya nak cakap face to face segan, so macamni lah caranya. Saya nak berkenalan ja. Kalau awak sudi, saya nak minta no tel ja kalau tak keberatan. TQ, reply this message after you receive.”

Sumber: Siakapkeli.my

Cinta budak Sekolah… huhu

Petang yang terik dan panas membuak-buak ni… membuatkan otak kering idea dan muka mula berminyak-minyak.. nak buat apa yerr…….??? Search internet la…. Ha!!!!! Hahahahahahaha……. Tau tak ape yang eliza jumpa…. Jom kita kongsi2 membaca…..

Budak2 skang ni mcm2 ragam… mcm2 perangai…. Kecik2 dah pandai nak cintan cintun…. (teringat zaman sek dapat surat layang) ni kalau mamat yg x pandai usyar awek ni… patut malu la kan… hahahaha….. adik kita pun pandai ngorat2 tau….. wpun agak bebelit…. Tapi kira keberanian agak tinggi la kan….. adik owh adik…….

“Kenapa tak balas ke awak dah ada perempuan lain. Kalau ada cakap je ada kan senang. Saya tak ganggu awak lagi sebab saya takut kekasih awak marah kepada saya. Ni lagi satu saya nak cakap dengan awak, saya nak awak tunggu dalam kelas nak balik sekolah nanti. Sebab saya ada benda penting nak cakap kepada awak. Kalau betul-betul awak sayang dan cinta pada saya awak balas.” ni kes cemburu la ni…. nak mintak putus…. tapi saya sayang awaak….. hahahaha owh nak mintak pujuk kottt
ni lagi satu……

“Kepada Ain, Semalam kite nampak awak kat pasar malam. Awak tengah beli kuih pau. Tapi kite tak berani nak tegor awak. Kite takut ayah awak marah. Kite nak bagitahu awak satu benda. Esok lepas kokurikulum, kita nak jumpa kat kantin. Esok mak kite bagi duit belanja lebih. Kite nak belanja awak makan nasi lemak. Okay la, nak bagitau tu je. Awak jangan lupa tau. Kite tunggu awak kat kelas 2 pintar. Pen merah pen biru you marah ilove you.”

dah nampak tau takut mak ayah kan…….. 2 pintar tuu…. ni patut 2 sangat pintar….. hehehe tapi pantun bawah tu memang biase dapat zaman sekolah….dah macam skema surat cinta dah…. mesti kene ade… hehe  dan surat yang last ni…..

ni marah sebab isap rokok….. ni macam sebagai memotiasikan diri la konon…. siap lukis2 lagi…… marah ke x marah? aduaiiiii…… ish2 budak2 ni…. ni dah besar nak jadi ape ni?? aduaiii x tau akak nak kate ape…… nak ketawe je….. budak skang sngt kreatif……

Author: fafa