Tak sangka ini hantaran yang buat semua tetamu tergamam. Bakal pengantin boleh tengok list ni dulu sebelum sediakan hantaran

Bila sebut tentang perkahwinan, salah satu perkara yang perlu anda fikir adalah tentang hantaran. Tentunya anda mahukan yang terbaik untuk majlis perkahwinan anda kerana ia merupakan kenangan terindah yang hanya berlaku sekali seumur hidup.

Tetapi, pening pula bila fikir soal hantaran dan keliru untuk memberi hantaran yang sesuai kepada pasangan masing-masing. Jadi, kami kongsikan barangan yang sesuai untuk majlis pernikahan anda. Yang penting, pilihlah mengikut personaliti dan bajet masing-masing.

Dulang hantaran selalunya diberi mengikut nombor ganjil dan pihak perempuan selalunya akan memberi lebih dua dulang kepada pihak lelaki. Contohnya, jika pihak lelaki memberi sebanyak 5 dulang, pihak perempuan akan membalas 7 dulang.

Contoh hantaran dari pihak lelaki kepada pihak perempuan:

Mas Kahwin/Duit Hantaran, Cincin/Gelang/Rantai/Barangan Kemas, Tepak Sirih, Al-Quran, Sejadah, Bunga Rampai/Potpourri, Jam Tangan, Kasut, Beg Tangan, Telekung, Barangan Makeup/Set Wangian, Buah-Buahan, Kek/Kek Cawan/Coklat, Gajet seperti telefon bimbit

Contoh hantaran dari pihak perempuan kepada pihak lelaki:

Sireh junjung, Kemeja/Seluar, Beg Duit/Tali Pinggang, Al-Quran, Sejadah, Jam Tangan, Set Minyak Wangi/Barangan Mandi, Kasut, Buah-Buahan, Kek, Agar-agar, Coklat, Gajet seperti telefon bimbit, PS5. Semoga senarai ini membantu bakal pengantin di luar sana untuk memilih barang hantaran. Good luck guys!

Sumber pesona pengantin

Author: pyka