Tular 16 orang gadis mengandung ketika mandi di kolam renang ini.

‘Pool Party’ ini bertukar menjadi tragedi apabila salah seorang daripada lelaki yang hadir majlis sambutan hari jadi tersebut telah mengalami ejakulasi di dalam kolam renang secara tidak sengaja mengakibatkan separuh daripada kanak-kanak perempuan yang hadir pada sambutan tersebut hamil.

Saya gembira saya tidak mempunyai baju renang saya hari itu,” kata Daliah Jennings, yang hadir pada sambutan tersebut.”Pemuda itu mendakwa tidak ada hubungan berasmara berlaku di parti di semua dan beliau hanya terejakulasi di kolam renang secara tidak sengaja.

“Ada yang mengatakan bahawa kami melakukan hubungan liar bersama di sambutan hari jadi pesta tersebut , tetapi saya bangga untuk mengatakan bahawa saya masih teruna dan jika sesiapa tidak percaya, saya bersedia untuk menjalani pemeriksaan perubatan untuk membuktikannya,

“kata lelaki berusia 15 tahun. “Saya dah jadi macam selebriti tempatan. Orang-orang datang kepada saya sepanjang masa dan berjabat tangan saya dan mengucapkan tahniah kepada saya, tetapi saya tidak berbuat apa-apa! “Tambahnya, jelas kelihatan ikhlas.

Dr. John Suzukima Hospital Healthcare Memorial Tallahassee, yang merupakan orang pertama untuk menghubungkan kelahiran berganda dari sebab yang tunggal, percaya orang muda tersebut mempunyai kes yang jarang berlaku dipanggil spermafortis yang menjadikan air putih

benih beliau luar biasa kuat. “Ujian klinikal telah membuktikan bahawa orang yang mengalami spermafortis mempunyai jumlah sperma hampir seribu kali lebih kuat dan kaya dengan spermatozoids daripada manusia biasa,” jelas beliau. “Air putih ini agak sama dengan air putih mamalia air,

seperti ikan lumba-lumba, dan anjing laut dan mempunyai ciri-ciri yang menjadikan ia sangat tahan air. Keadaan ini pasti dapat menjelaskan apa yang berlaku dalam kes ini tetapi ujian klinikal dan ujian lanjut akan diperlukan untuk membuktikan teori ini, “katanya kepada pemberita tempatan.

Sumber: World Of Buzz

Adakah Wanita Boleh Mengandung Jika ‘Terkena’ Sperma Yang Bertebaran Dalam Kolam Renang?

Sering kali kita terdengar atau terbaca mitos yang menyatakan kehamilan boleh berlaku tanpa melakukan hubungan.

Ada juga mitos yang menyatakan sekiranya wanita dan lelaki berenang bersama-sama dalam sebuah kolam renang yang sama, wanita tersebut juga boleh mengandung. Adakah ia benar atau semata-mata mitos? Ikuti artikel ini untuk mengetahui lebih lanjut.

Bagaimanakah sebenarnya kehamilan boleh berlaku?

Pada umumnya, kehamilan hanya boleh berlaku dengan perlakuan hubungan bersama di antara pasangan lelaki dan wanita. Sebenarnya, kehamilan hanya akan berlaku sekiranya sperma yang terdapat dalam air lelaki berjaya berenang ke dalam rahim wanita untuk melakukan persenyawaan dengan telur wanita. Kebiasaannya, ia akan mengambil masa sekurang-kurangnya 2 hingga 3 minggu selepas pasangan melakukan hubungan bersama.

Bolehkah hubungan tanpa berasmara menyebabkan kehamilan?

Ya, wanita masih boleh mengandung tanpa pasangan lelaki memasukkan alat sulit ke dalam mahkota wanita. Namun begitu, peluang ini adalah sangat tipis kerana sperma tidak akan mampu bertahan lama berada di luar tubuh badan manusia meskipun jarak antaranya dengan bukaan mahkota wanita adalah sangat dekat.

Adakah ia benar atau semata-mata mitos?

Pada tahun 2016, dunia digemparkan dengan berita 16 remaja perempuan mengandung selepas mandi di sebuah kolam renang di Florida, Amerika. Menurut laporan yang dikeluarkan oleh sebuah syarikat penerbitan berita tempatan, kesemua remaja terbabit mengandung disebabkan oleh seorang remaja lelaki iaitu Tommy Coulter yang berusia 15 tahun ketika itu, mengeluarkan air benihnya ketika berada dalam kolam tersebut.

Menurutnya, mereka ketika itu sedang melakukan parti untuk menyambut hari jadinya. Ramai yang berpendapat bahawa remaja-remaja perempuan tersebut hamil disebabkan oleh hubungan asmara rambang yang dilakukan sesama mereka. Namun ia dinafikan sekerasnya oleh remaja lelaki ini. Remaja tersebut memberitahu bahawa dia hanya melakukan on ani dan mengeluarkan air putihnya di dalam kolam berkenaan.


Antara 12 remaja perempuan yang dilapor mengandung

Jadi, adakah ia benar atau mitos semata-mata? Menurut pakar, sperma sememangnya adalah perenang yang baik. Namun…… bukan pada kawasan di luar tubuh badan manusia. Ini menunjukkan jika ada air lelaki yang dikeluarkan di kolam renang, sperma berkenaan tidak akan mampu berenang ke dalam mahkota wanita dan seterusnya rahim wanita. Konklusinya di sini adalah cerita ini hanya mitos semata-mata dan tidak wajar untuk ditularkan.

Kini, terdapat banyak cerita berkenaan kondisi kesihatan tersebar melalui internet tanpa pengesahan pakar perubatan terlebih dahulu. Sebaiknya, kita sebagai individu perlu mempunyai pengetahuan yang mencukupi agar kita tidak mudah percaya atau terpedaya dengan pelbagai cerita yang tular tanpa usul periksa. Pihak yang berkenaan juga perlu memainkan peranan dalam menyebarkan kesedaran kepada masyarakat mengenai perkara ini.

Author: fafa